top of page
  • Writer's pictureDigileaper

Vuosi 2021 – Olisiko nyt aika panostaa digiin ja myyntiin?

Päivitetty: 20. toukok. 2021

Digitalisaatio ja sovellukset ovat yhä useammassa prosessissa liiketoiminnan tärkeimpiä työkaluja. Ne ovat kuitenkin vain apuvälineitä ihmiselle ja loppujen lopuksi kyse on siitä, kuinka ihminen niitä hyödyntää.


Me lähdemme kasvun vuoteen ja aloitamme blogit sen mukaisesti kauppoja ja liidejä hengittävän ihmisen ajatuksilla ajatuksilla. Lue mitä ajatuksia Ilja Nykäsellä on asiasta. Ilja on juoksukaveri, huippumyyjä ja Southwestern Consultingin maajohtaja.


Digileaper uskoo kumppanuuteen ja ihmisten voimaan liiketoiminnassa ja samaa lääkettä otamme myös itse: Ilja on meidän tärkein yhteistyökumppanimme vahvaan kasvuun. Aloitamme yhteistyön myynnin kehittämiseen Southwestern Consultingin kanssa, kunhan alkuvuoden pakkaspäivät taittuvat. Sen jälkeen onkin aika esitellä rekrytointikumppanimme...


Mutta nyt huippumyyjän teeseihin.Vieraskynästä:

Vuosi 2021 – Olisiko nyt aika panostaa digiin ja myyntiin?


Hyvää uutta vuotta 2021, tasapuolisesti kaikille säädyille.


Oma toivomus vuodelle 2021 on, että pääsisin mahdollisimman monen kanssa vuoden aikana juttelemaan myynnistä, sen tuomista liiketoiminta iloista ja siitä kuinka tärkeää se on kaikille – ihan kaikille ja kaikelle businekselle.


Vuoden vaihde on aikaa, jolloin luvataan paljon (itselle ja liiketoimintaan). Usein kuulen kuinka luvataan; kehittää, parantaa, virittää, säätä tai muita lupauksi liiketoimintaan tuotteisiin tai palveluihin siinä.

Todella harvoin kuulen lupauksia myyntiin tai sen onnistumiseen parempien tulosten saavuttamiseen. Tämä ihmetyttää pientä kulkijaa – aina.

Faktaa, Myynti on yrityksen selkäranka – aina! Jos myyntisi ei toimi, nykyisiä asiakkaita lähtee enemmän kuin uusia tulee ovista. Uusmyynti takkuaa näkyy ensimmäiseksi se mm: tuloksessa, kasvussa, yrityksen työkuormassa ja asiakkaissa. Ja näitähän taisit luvata juuri kehittää? Myyntiä pelätään, kylmäkäyntejä tai soittoja aliarvostetaan ja monelta myynnin parissa leipänsä saavalta kuulen uisen työnkuvaa kysyttäessä: ”Olen vain myynti hommissa…”

Myynti on asennelaji. Asenne ratkaisee – AINA!

Tulet siksi mitä haluat (jos aidosti haluat ja teet siihen työtä) ja mihin panostat. Voit syyttää markkinaa, Covid-19 tilannetta, pörssiä, kilpailua, kovaa kilpailua ja jne. Syyttely EI mielestäni kannatta, sillä se ei vie mihinkään ainakaan eteenpäin, puhumattakaan tuloksesta. Päinvastoin vie aikaa ja vaikeuttaa muutosta, joka silloin välttämätön. Jos kauppasi ei käy – uusia logoja ei ilmesty myyntiesityksiin on aika katsoa peliin, muuttua ja/tai pyytää apua.


Historia osittaa, että markkinat järjestyvät aika ajoin uudestaan milloin mistäkin syystä. Markkinassa pärjäävät aina ne, jotka mukautuvat muutokseen nopeinten. Seuraavat markkinaa ja elävät niin kuin puhuvat tai opettavat muita. Mielestäni on turha itkeä, jos business karkaa, kilpailija vie asiakkaasi, nykyasiakkaat eivät osta.

Tällöin kysy itseltäsi päättäjä: ”Seuraanko varmasti markkinaa? Olenko digilähtöinen?

Olenhan kehityksessä mukana ja tuotteeni tai palveluni on varmasti viritetty markkinaan? Onhan minulta helppo ostaa? Saanko tuotettua luvattua lisäarvoa? Ennen kaikkea, olenhan digimaailmassa mukana – täysillä?


Digileaper auttaa myynnin ja markkinoinnin digitalisaatiomurrosten suunnittelussa ja niiden ylittämisessä ihmistesi kanssa, mutta ilman sisältöä ja myyjän sydäntä se on kuitenkin vain kirkkaita valoja ja komeita kuoria.


Keskity muutoksessa tärkeimpään, eli asiakkaaseen.

Asiakas aina aidosti keskiöön. Aina.

Mieti miten myyt ja markkinoit! Onhan viestisi niin selkeä, että saatava hyöty on siitä helposti ostettavissa. Jos ei niin aika toimia ja nauttia tuloksista…


Kaupallista Vuotta Kaikille!


Ilja NykänenKirjoittaja Ilja Nykänen, juoksukaveri, huippumyyjä ja Southwestern Consulting maajohtaja, Harrin perhetuttu ja ex. työkaveri.


Jos tarvitse myyntiisi apua tai haluat verkostoitua ole Iljaan yhteydessä.

+ 358 40 865 6913 / nykanen@southwesterncoaching.com

162 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page