top of page
  • Writer's pictureHarri Takala

Digitaalinen kaksonen on liiketoiminnan työkaluDigitalisaation johtamisessa on keskeistä hallita johdettavaa kokonaisuutta. Sivistyssanakirjoissa hallitsemista kuvataan monin eri termein kuten valvonta, kurissapito, johto, käsittelykyky, taito ja osaaminen. Digitalisaatioteeman ympärillä nämä kaikki yhdessä ovat oikein.


Hallitsemisen perustana on läpinäkyvyys ja ymmärrettyys hallittavaan kokonaisuuteen – tilannekuvaan. Tämän päivän liiketoiminnan digitalisaatio on kuitenkin niin moniulotteinen ja mutkikas kokonaisuus tämä ymmärrettävyyden saavuttaminen ja ennen kaikkea säilyttäminen on haastavaa.

Yksi keskeinen asia kokonaisuudessa on pystyä jakamaan asiaan liittyvä vastuu ja valta suuremmalle ihmisjoukolle. Tieto eri asioiden tilaan ja tavoitteisiin tulee saada sieltä, missä se parhaiten tiedetään ja se pitäisi pystyä ylläpitämään näiden ihmisten toimesta.

Kaiutinpuhelinten ja järjestelmien sijaiskäyttäjien aika on ohi – samoin tiedon ylläpitäminen raportointitarkoituksessa.

Ihmisten, liiketoiminnan, datan ja tekniikan eri ulottuvuuksien hallinta ja mallintaminen on prosessi, joka ei ole koskaan valmis. Samaan aikaan on varmistettava, että työ minkä tänään teet auttaa sinua myös huomenna. Rakentaminen voidaan aloittaa tukemaan pääkäyttäjätyötä, sen ensimmäinen impulssi voi olla integraatioarkkitehtuurin mallintaminen tai laatujärjestelmän jalkauttamisen hallinta. Jokaisessa organisaatiossa on tärkeää tunnistaa ja valita ensimmäinen asia, jolla lähdetään liikkeelle – jokainen seuraava askel rakentuu jo tehtyä sisältöä hyödyntäen.

Digitaalinen kaksonen on moniulotteinen malli, jota eri ihmiset hyödyntävät eri tarkoituksissa ja rikastavat osaltaan siihen liittyvää tietoa.

Digitaalinen kaksonen rakennetaan liiketoiminnan hallinnan työkaluksi, mittariksi ja yhden totuuden lähteeksi.

Prosessiin liittyvien tietojen täsmentäminen auttaa sovelluksen pääkäyttäjää ymmärtämään paremmin liiketoiminnan tarpeita. Sovellukseen liittyvän parannustarpeen kuvaaminen taas antaa tietoturvapäällikölle ymmärrystä riskilistauksen päivittämiseen.

Digileaper auttaa sinua onnistumaan liiketoiminnan digitalisaation hallinnassa. Autamme sinua rakentamaa digitaalisen kaksosen ja varmistamaan että prosessit sen ympärillä toimivat ja saat ihmiset mukaasi. Asiantuntemuksen ja osaamisen lisäksi tuomme mukanamme myös työkalut sinulle ja pääset digitalisaatiokehityksen ohituskaistalle.

Me teemme sinusta työssäsi paremman ja takaamme hymyjä kanssasi unelmia rakentavien ihmisten kasvoille.

Myös sinulle.

Comments


bottom of page