top of page
  • Writer's pictureHarri Takala

Digitalisaatiopopulisti ja monimutkaiset asiat

Aseta unelma rohkeasti paikalleen

ja pilko matka etapeiksi.

Organisaation teknologiakehityksen kenttä on moniulotteinen. Se on rakentunut nykyiseen muotoonsa eri asioiden seurauksena, joskus kuin elävä organismi. Se elää ja muuttuu. Prosessiketjut ovat pitkiä ja kun yksittäisessä prosessissa tunnistetaan ongelma, varsinainen virhe voi olla tapahtunut jo aikaisemmassa prosessissa. Kun kehität teknologiaa, Sinun on huomioitava asiat riittävän laajasti.


Laskuttamisen robotisointi ei onnistu, jos laskutusdatan tulkinnassa kuun asento ja maan magneettikentän tila tuntuvat oleellisilta tekijöiltä. Sinun on ensin korjattava data tai kenties jopa tuote.


Tuloskeskeisessä toiminnassa on välillä haasteena hyväksyä, että monimutkaiset asiat ovat monimutkaisia. Ei auta, vaikka johtoryhmässä oltaisiin kuinka yksimielisiä tahansa asioiden tärkeydestä ja tapahtumisesta ensi kvartaalissa, jos projektisuunnitelmassa maali näyttää olevan vuoden päässä. Kansan keskuudesta löytyvät myös oivat sanonnat vuoden työn tekemiselle kuukaudessa.


Populistisella johtamisella saat sankarin viitan päällesi parin kolmen kvartaalin ajaksi, mutta kun todellisuus iskee takaisin, CV:n ulkoiluttamista on hyvä alkaa miettiä. Tai sit-ten harrastus alkaa kiinnostaa organisaation alemmilla tasoilla.


Monimutkaisuuden taakse ei tarvitse kuitenkaan piiloitua. Aseta unelma rohkeasti paikalleen ja pilko matka etapeiksi. Ketterästi ja mukautuvasti kohti päämäärää. Ja nauti matkasta - hyvässä tunnelmassa tulokset ovat parempia.

6 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page