top of page
  • Writer's pictureDigileaper

Erpittääkö? Positiivinen vai negatiivinen verbi?

Joskus olen miettinyt, että jos Erpittää olisi verbi, niin olisiko se negatiivinen vai positiivinen verbi?

Sap merkitsee muistaakseni entisen Trumplandian slangissa pään kiristämistä. Oliko intti, nykyisen Saulilandian puolustusvoimat, aikaansa edellä, kun palikkatestissä kyseltiin, että kiristääkö vanne päätäsi? Tämä kysymys esitettiin jo ainakin 80-luvulla vaikka Sapista ei Suomessa tiennyt kovinkaan moni, jos yksikään.


Mutta takaisin alkuperäiseen kysymykseen. En ole koskaan urallani tavannut asiakkaan johtoryhmän jäsentä, joka olisi sanonut minulle: ”Perttu, hieno homma kun meillä alkaa ERP-projekti”. Muutamia olen urani varrella tavannut, jotka ovat sadatelleet alkavaa projektia koko sydämestään.

Onko Erpittää sitten negatiivinen verbi? Mikä voi mennä pieleen?

Eräs tietohallintojohtaja opetti minulle aikoinaan, että on kolme asiaa mitä voit luvata, kun aloitat ERP-projektin; ensinnäkin loppukäyttäjän käyttökokemus heikkenee, kun uusi järjestelmä otetaan käyttöön, toiseksi loppukäyttäjät rakastavat vanhoja järjestelmiään eli juuri niitä, joita he halusivat vaihtaa ja kolmanneksi rahaa palaa paljon. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Yhteistyössä ammattilaisten kanssa pystytään negatiivinen muuttamaan positiivikseksi.Millä eväillä negatiivinen muutetaan positiiviseksi? Miten tehdä onnistunut ERP-projekti ?
  1. Paloittele, älä yritä tehdä kaikkea kerralla.

  2. Pidä huolta kokonaisarkkitehtuurista, jotta kaikki ymmärtävät, mitä ollaan tekemässä.

  3. Huolehdi laadukkaasta datasta

  4. Kuvaa prosessit vähintään päätasolla.

  5. Sitouta johto ja henkilöstö

  6. Huolehdi asiantuntevasta projektijohtamisesta

  7. Valitse oikeat tuotteet ja toimittajat.

Me Digileaperissä autamme asiakasta onnistumaan ERP-projektissa niin, että Erpittää saa asiakkaamme positiiviselle mielelle. Toivottavasti myös sinut.

Kommentit


bottom of page